samarbete,  trädgården

Snigelfritt

I samarbete med Substral

Grinden leder ut till skogen där vi gärna ligger i hängmattan och gungar i sommarbrisen. En underbar plats. Det är även här den spanska skogssnigeln alias ”mördarsnigeln” håller till. Här inne har de sin snigelfabrik och det är inte nådigt vad de ynglar av sig. Det hade varit frid o fröjd om de höll sig i skogen men de glupska rackarna tycker att ”gräset är grönare på andra sidan staketet” så jag måste hålla vakt näst intill dygnet runt så att de inte skövlar mina grödor då de rycker fram som bulldozers.

Här ska ni få mina bästa tips för att vinna mot dessa glupska slemkrypare.

1: se till att ha grus runt odlingen. Sniglarna trivs bättre i mjuk terräng. Detta stoppar dem något och det är lättare att se dem

2: sprid ut kaffesump runt grödor som de gärna smäller i sig. De är galna i zucchini,sallad och rädisor.

3: preppa med snigel medel. Jag kör med medlet Snigel nej tack från substral  ett medel som ej är skadligt för andra djur och naturen. Jag lägger medlet runt mina odlingar.

4:  fyll en liten hink med snigelmedel och sätt i en sax. Klipp snigeln, doppa saxen i medlet och det fastnar nu i saxen. Klipp nästa och då fastnar medlet på snigeln. Fortsätt så, och på det här viset får de döda sniglarnas fränder i sig medlet när de ska käka upp de döda sniglarna. Läskiga djur det här.

I Spanien där de kommer i från så är de inget problem, men här där vi inte har det lika varmt som i Spanien blir de ett enormt problem. De stortrivs i vårt klimat och har inga naturliga fiender.

För att få bukt med sniglarna så behövs soligt och varmt väder och en vilja av stål att gå på snigeltakt ett par gånger varje dag.

Ha det så gott/Anna

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »