nyår

Inrednings resa…Det är tydligen så att det är runt jul ,vårt hem går igenom stora förändringar!

Det var en gång en suterängvilla med vackra allmogetapeter. En morgon vaknade Anna och kände att nu var det nog. Vit målarfärg inhandlades och kök och matrum blev vitt. Äntligen så skulle man kunna ha andra färger än, vitt, blått och rött. En ny lantlig vit stil hade sett dagens ljus hos familjen Truelsen.

Julen kom och det var faktiskt på grund av den Danska flaggan som Anna började blogga. Hennes goa vän Evelina hjälpte henne att söka på flagggirlang och så hamnade de på Dortes fina blogg En doft av Danmark. Flaggorna kom på posten och Anna var nu helt uppslukade i bloggarnas värld.

Vitt, vitt, vitt blev det. Men åh, så roligt det var att förändra. Helt plötsligt så insåg Anna att även om plånboken nästan alltid var tom, så gick det att förändra med hjälp av nästan ingenting.I bloggarnas lantliga romantiska värld, fann Anna inspirationen till förändringen hemma…

Tallrikshyllor kom upp, porslin fyndades och lyckan var stor. Bloggarna hade öppnat en helt nya värld för Anna. Tidigare så fanns det inget utrymme för att handla i fina inredningsbutiker och på loppisar där fanns väl inga saker. Det var så Anna tänkte, inredning var bara för dem med mycket pengar. Men bloggarna öppnade Annas ögon och nu såg hon på inredning på ett helt nytt sätt! Inredning var något för alla. Inte bara för dem som hade pengar över, när maten och räkningarna var betalda!

Längtan efter ett gammalt hus tärde på Anna allt mer och mer. Vårarna var svåra. Då längtan nästan kändes överväldigande!En dag så hittade Annas svärmor ett hus på hemnet. Lyckan blev stor-. Äntligen ett hus på rätt plats.. Huset köptes i all hast och nu, äntligen efter 15 års längtan så skulle familjen få bo på landet..

I väntan på Jul, som skulle firas i nya huset pyntade Anna entrén utanför suterängvillan. Gjorde det så mysigt hon kunde. Nu var huset ute på annons.

I huvudet så studsade massa idéer runt. Inreda, skapa renovera var något som hon ville få gjort. Men plötsligt så allting så dystert ut. Suteräng villan blev inte såld. Anna kände att hon stund vid avgrunden vid ett stort stup..Men ännu en gång så drog hennes bönerna upp henne och hon kände att hon hade fast mark under fötterna. Allting skulle bli bra..

I början av november 2008 gick flytten till Björkliden.   Innefrån huset.

Dagen innan Annas man Michael fyllde 40 år fick familjen sålt suterängvillan. Lyckan var stor.. Julen firades i det nya huset och äntligen bodde familjen i ett gammalt hus.

Strax efter Jul drog renoveringen av köket igång. Bort skulle all mörk ek och in skulle ljus och vitt.

 Nu var matplatsen klar..Här kan ni läsa mer om gå tillbaka från början om ni har tid..  kök,   matrum,  vardagsrum,   Kanske kan ni se möjligheterna i ert hem, när ni ser min resa..

Och här är vi nu.  Kanske är vi klara lagom till jul..

Ja det var en del av min historia..Jag har hela tiden drivits av filosofin att man gör det bästa med det man har..Med tiden så har jag sett mer inredning, gått mer i butiker och tagit in massor av inredningssilar..Visst blir man påverkad. Jag vill utvecklas och skapa. Med tiden hittar man mer och mer som man tycker om. Vet ni jag är lite sugen på 70 tals prylar..Det trodde jag aldrig att jag skulle kunna bli. Frågan är alltid bara att få in det i sin egen stil..Jag tycker inte mitt hem var fult som romantiskt och fluffigt. Tvärtom, jag blir så lycklig när jag ser på bilderna. För jag ser, även min inre resa som förvandlingen av mitt hem gjort med mig.

Vem vet  hur vardagsrummet kommer bli. Vissa kanske inte gillar det, och andra kanske fullkomligt älskar min stil. Men det viktigaste av allt för mig är att följa mitt hjärta och vara den jag är..

Kram på er..

12 Comments

 • Blåbärs och smultronstället

  Tredje kommentaren i din blogg, kunde inte låta bli…underbart inlägg från din inredningsresa:-) Jag känner igen mig mycket. Jag började blogga för ca 2,5 år sedan och det har gett mig otroligt mycket inspiration. Jag har utvecklat mitt inredningintresse mer och mer under de senatse åren. Nu har jag ett litet företag Drömmar & Ting med en kompis och vi vill förhoppningsvis jobba mer med detta och lite mindre som lärare i framtiden…till helgen väntar Formex och är rolig tjejhelg.
  Tack för all inspiration!
  Susanne

 • Nordingården

  Ja det var en härlig inredningsresa och den resan kan jag lova dej att den fortsätter livet ut, ett sånt intresse försvinner inte med åren, vi är lyckligt lottade som brinner för sånt här, inte bara stora förändringar utan även små, jag älskar din nuvarande stil!!! Mari.

 • Drömmen om Villa Grönskog

  Hej Anna!
  Jag har följt din blogg så länge,och det är så roligt att få läsa om din inredningsresa med dina egna ord.
  Fastnade ju för din blogg och inredningsstil redan från början,och började förändra även hos mej.
  Har liksom du fastnat för en del andra influenser,och visst är det uppfriskande att inte vara stilla utan utveckla vidare.
  Din blogg är en stor favorit hos mej.
  Må så gott
  kram Anette

 • Norrfrids Eija

  Jättehärligt inlägg! Har också följt din utveckling/inredningsresa länge nu, du är ju en av pionjärerna för mig och mycket inspiration har jag fått härinne! Gillar mycket att ni återställer huset med fönster som hör till ursprunget…ska bli spännande att se det nya vardagsrummet och 70-tals inspirationen som nu ligger rätt i tiden! Håller själv på att leta fram material till att inreda vår retrovagn, den lilla gulliga husvagnen från -76. Men inne är jag nog inte riktigt redo för det ännu, mer än några få detaljer isåfall som kuddar och täcken kanske!
  Eija

 • Mariette

  Hej Anna!

  Vilket härligt inlägg!

  Jag blir nästan lite rörd också för vi är nog många som hängt med dig på resan… Du har varit en stor inspiration för mig och jag minns så väl när du bloggade om er köksrenovering…vad spännande det var och jag tror du lockat många många att se skönheten och det vackra med loppisfyndandet.

  Visst ändras man, jag har haft bloggen i tre år och har gått från det ena till det andra, men så är det väl med livet, man utvecklas, ser saker i nytt ljus och vill fortsätta sin kreativa process.

  Du är fortfarande en stor inspiration Anna!
  Keep on blogging!

  Stor kram från mig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »